Кадър Нова ТвВдовицата на командоса Емил Шарков разкъса от критики МВР. Днес

...
Кадър Нова ТвВдовицата на командоса Емил Шарков разкъса от критики МВР. Днес
Коментари Харесай

Вдовицата на Емил Шарков: 7 години след смъртта му няма научен урок. МВР повтаря същите грешки

Кадър Нова Тв

Вдовицата на командоса Емил Шарков разкъса от критики МВР. Днес се навършват седем години от гибелта на Шарков, който бе прострелян съдбовно при профилирана акция във Велико Търново.

" 7 години след гибелта на Емо не мисля, че има теоретичен урок. Всички неточности не престават да се повтарят, в това число и в системата на.МВР. ", Това разяснява пред медии във Велико Търново Милена Шаркова, брачна половинка на убития в Лясковец спецполицай Емил Шарков, написа

На 14 март 2014 г той беше прострелян, а петима негови сътрудници бяха ранени при спецакция в дома на барикадиралия се Петко Петков. Мъжът чакал спецотряда със заредено оръжие и подвел Шарков да смъкна щита си под претекст, че ще се съобщи. След трагичната развръзка, бяха открити редица пропуски при организацията на интервенцията.

В деня на нещастието командоси от отряда на починалия, брачната половинка му и близки отдадоха респект пред паметника на Шарков в Професионалната гимназия по електроника, която той е приключил. Отидоха да се поклонят и на паметната плоча на метри от лобното му място пред учебното заведение в Лясковец, чийто възпитаници той защитавал от нападателния Петко. Стрелецът излежава доживотна присъда без право на подмяна в пандиза Ловеч. Милена Шаркова откри за алегорично съвпадането на годишнината с Деня за амнистия.

" Мога да простя. Един от скъпите уроци, на които Емо ме е научил, да умея да се помирявам, да деградирам егото си и не е инцидентно, че навръх Прошка честваме 7 години от загубата му. Много ми липсва в това отношение, той беше индивидът, който ми работи като катализатор за това да бъда добър човек и да мога да прощавам на хората ", сподели тя. Милена Шаркова сътвори фондация на името на брачна половинка си и сега оказва помощ на 87 деца на починали служители на реда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР